Activeert het zelfgenezend vermogen van uw lichaam 

Tarieven

 

Acupunctuur

 - Intake + 1e behandeling (ca. 70 min.) € 90,-

 - Vervolgbehandeling (ca. 60 min.)  € 70,-

  

* Acupunctuurbehandeling kan door jouw zorgverzekeraar vergoedt worden als je aanvullend verzekerd bent.

 

Klik hier voor een overzicht van de vergoeding per zorgverzekelaar.

 

* Na iedere behandeling dient contant of met pin te worden afgerekend. 

​​* Afspraken die niet door kunnen gaan dienen minimaal 24 uur van te voren telefonisch / via mail of WhatsApp afgemeld te worden, anders wordt het consult in rekening gebracht.

 

ACUPUNCTUUR

Ik ga uit van een holistische aanpak om de natuurlijke balans van jouw lichaam en geest te herstellen. 

 

Bij de intake of eerste consult wordt de diagnose volgens Chinese geneeskunde vastgesteld, namelijk tong bekijken, pols voelen en een uitgebreid vraaggespreek. De intake plus eerste acupuntuurbehandeling kan iets langer dan een uur in beslag nemen. 

 

Acupunctuur kan aangevuld worden met massage, cupping en gua-sha. Een combinatie van verschillende technieken kan erg doeltreffend zijn.

Aanvullende infomatie:

 

- Cupping

Bij cupping wordt een vacuüm gecreëerd boven de huid. Door deze onderdruk wordt op die plek de doorbloeding gestimuleerd. Niet alleen heeft de onderdruk effect op de doorbloeding van de huid, maar tevens op de daaronder gelegen weefsels zoals spieren en de werking van het lymfesysteem. Door de verhoogde doorstroming worden afvalstoffen beter afgevoerd en wordt het lichaam geholpen om beter te functioneren. De combinatie van de kennis over acupunctuurpunten en de techniek van het cuppen kan tot een versterkt effect van de behandeling leiden, zodat stagnaties heel gericht en effectief kunnen worden verholpen.

Na een behandeling kunnen ronde verkleuringen te zien zijn. De rode plekken op de huid zijn geen bloeduitstortingen zoals we die kennen nadat we onszelf gestoten hebben. De rode verkleuringen nemen, als je meerdere behandelingen hebt gehad, qua intensiteit af. Bij een normale conditie zullen de verkleuringen binnen een aantal dagen volledig zijn verdwenen.

Cupping wordt veel toegepast om blokkades op te heffen en om afvalstoffen te laten afvoeren. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet bij griep, kortademigheid en bronchitis. Maar ook bij pijnklachten aan de nek, rug en schouders.

Naast het feit dat de doorbloeding en het lymfestelsel worden gestimuleerd, heeft het ook een positief effect op het zenuwstelsel.

Masseren met cups wordt in Azië vaak als een heel populaire preventieve methode toegepast.

Hiervoor wordt de huid eerst met olie gemasseerd waarna met de geplaatste cups een massage wordt uitgevoerd. Dit geeft een intense, diepe massage, wat de functies van alle organen stimuleert en activeert. 

Aanvullende infomatie: 

 

- GUA-SHA 

Gua-sha is een eeuwenoude massagetechniek waarbij met de rand van een glad voorwerp korte schrapende bewegingen over de huid worden gemaakt.

Gua-sha wordt met name toegepast om te ontgiften en de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen te stimuleren.

Het wordt in het verre oosten veel toegepast,  met name bij verkoudheid, koorts en spierpijn. Omdat veel klachten voortkomen uit het feit dat er stagnaties zijn, bijvoorbeeld veroorzaakt door het ophopen van afvalstoffen, kan Gua-sha ook bij veel klachten wat betekenen.

Een behandeling zorgt ervoor dat de Qi en het bloed weer beter kunnen stromen. Het stimuleert derhalve het immuunsysteem en de bloedsomloop, zodoende worden de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd waardoor de stagnaties worden opgeheven. Na een behandeling is het aan te raden om warm water te drinken.